Kabuklu Enginar Dolması
Pazar günü, pazardan, Ayşeyle enginar aldık. Ben
soyulmamış olanından aldım, kabuklarıyla pişen bir tarif denemeyi
düşündüğüm için. Sonra tarif ararken okudum ki, pazarlarda limonlu su içinde
beklediğini sandığımız enginarlar aslında kimyasalın içinde bekletiliyormuş.
Gıda teröründe sınır tanımayan bir ülkeyiz...
Çevirmekten bıkmadığımız geyikler var;
mesela;
-avrupalı gaz çıkarmaktan utanmaz, sıkılmaz,
avrupada her kez gaz çıkarır...
mesela;
-avrupa'da kimse çocuğuna 18 yaşından sonra
bakmaz, kapının önüne koyar...
ya da;
-avrupa'da enginarın kabukları kıymetlidir, biz
içini, onlar dışını yer...
ilk ikisini benimsemek istemem, ama enginarın hem
içini hem de dışını değerlendiren bir tarif sordum gugıla, aslında bir
kaç tarifi birleştirdim. İyice yıkadığım enginarı ortadan ikiye kesip, tüylü içini kaşıkla temizledim, isteğe bağlı bir harç doldurdum, kıyma-domates rendesi ve bulgurla, çok fazla olmayan limonlu suyla kısık ateşte 45 dk. pişirdim.
|
bende bizimla değilsın diyorum.(malum enginar)
bir teyze..
bende bizimla değilsın diyorum.(malum enginar)
bir teyze..
Enginarın içi böyle bişey mi? mazur gör daha önce hiç görmemiştim.
delisinnn, çok özendim :)
hemen yapmalıyım :D
ürküyorum artık birşeyler alırken ama bu sene kabuklu enginar mutlaka deneyeceğim
bu arada logodaki fotoları bir mıncırıklık alıversem : )
Allah ne analar yaratıyor maşallah:)
ne güzel bir paylaşım bu sunum harika :)
bende ne zamandır yemedim enginar elerine sağlık deniycem
ayrınnn, sen gel sana kereviz yapıcam, brokoli yapıcam...
nilhanım bende resminbi görmüştüm, ilk yakın temasımız oldu :)
baharcım özendinmi gerçekten, keşke yakın olsak :( ama dene çok basit...
mine ne demek, paket yapıyorum hemen :)
mümine çok basit sen bile yapabilirsin :)))
mavi, teşekkürler, afiyet olsun...
Peki piserken kiymalar falan icinden tasmiyor mu? Sahane gozukuyor!
İçini ben de ilk kez görüyorum, ellerine sağlık güzel görünüyor :)
Enginar o kadar lezzetli bir sebzeki her haliyle süper oluyor. Hatta sırf pazardan kabuklarını toplayıp haşlayarak suyunu içiyorlarmış. Çok şifalı olduğu söyleniyor.
Didemcim, hayır, biber dolması gibi, birbirine sarılıp pişiyorlar...sevgiler canımmm
sevdecım seninde ellerine sağlık, görüşmek üzere...
ilhan, inş. bir hile hurdası yoktur, soyulmuş olanların beklediği sıvının da çok zararlı olduğu söyleniyor artık :( sevgiler...
Eline sağlık, çok nefis görünüyor :)
Bunu İzmirliler her sıradaki yaprakları geri iterek aralara doldurup yapıyorlar. Sonra da yaprakları çekerek içi dolu halde kaşık gibi kullanarak yiyorlar.
Enginarın içi ne kadar güzelmiş! Yapraklarını yeme hadisesini sevmesem de kalbine bayılıyorum.Ellerine sağlık çok güzel görünüyor:)
Bir de gerçekten kimyasal içinde mi bekliyorlarmış???
zeugmacım, onunda görünüşü çok hoş, çiçek gibi, denerim onuda, sevgiler...
kitana, zaten okadar limonlu su hazırlamış olmaları, gerçek olamayacak kadar güzel bir hayaldi...sevgiler...
Hadi ya çok bozuldum bu limonlu su olamayn sulara. Ufffff.
Düşünen anne Çiğdem